- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- Sprzęt medyczny
- Alkomaty i akcesoria
- Artykuły przeciwodleżynowe
- Baterie i osprzęt elektryczny
- Ciśnieniomierze
- Druki medyczne
- EKG
- Glukometry i akcesoria dla diabetyków
- Higiena medyczna i dezynfekcja
- Higiena jamy ustnej
- Inhalatory
- Materiały szewne
- Materiały opatrunkowe
- Młotki neurologiczne
- Narzędzia medyczne
- Oświetlenie medyczne
- Pielęgnacja chorego
- Pielęgnacja dziecka
- Pierwsza pomoc
- Pikflometry i spejsery
- Prześcieradła na leżanki lekarskie
- Pulsoksymetry i Pulsometry
- Rurki tracheostomijne i akcesoria
- Sprzęt ginekologiczny
- Sprzęt jednorazowego użytku
- Sprzęt laryngologiczny
- Sprzęt okulistyczny
- Sprzęt rehabilitacyjno-ortopedyczny
- Stetoskopy
- Terapia tlenowa
- Termometry
- Wyposażenie gabinetu
- Wagi i wzrostomierze
- Pozostały sprzęt medyczny
- USG
- Odzież, obuwie, akcesoria
- Książki medyczne
- Alergologia
- Anatomia
- Anestezjologia i intensywna terapia
- Angiologia
- Antropologia
- Biochemia
- Biologia ogólna
- Botanika
- Chemia
- Chirurgia
- Choroby zakaźne i pasożytnicze
- Czasopisma
- Dermatologia i wenerologia
- Diabetologia
- Diagnostyka laboratoryjna
- Diagnostyka obrazowa
- Dietetyka i żywienie
- Ekologia
- Encyklopedie, leksykony i słowniki
- Endokrynologia
- Epidemiologia
- Farmacja
- Farmakologia
- Fizjologia i patofizjologia
- Fizyka i biofizyka
- Gastroenterologia i hepatologia
- Genetyka i biologia molekularna
- Geriatria
- Gimnastyka, sport i medycyna sportowa
- Ginekologia i położnictwo
- Hematologia
- Higiena
- Histologia, embriologia i cytologia
- Historia medycyny
- Homeopatia
- Immunologia
- Języki obce
- Kardiologia
- Lekarski Egzamin Państwowy (LEP)
- Lekarsko-Dentystyczny Egzamin Państwowy (LDEP)
- Logopedia
- Matematyka i informatyka
- Medycyna pracy
- Medycyna ratunkowa
- Medycyna rodzinna
- Medycyna wewnętrzna
- Mikrobiologia
- Multimedia
- Nefrologia
- Neurologia i neurochirurgia
- Niepełnosprawność intelektualna i fizyczna
- Okulistyka
- Onkologia i medycyna paliatywna
- Organizacja, marketing i zarządzanie w opiece zdrowotnej
- Ortopedia i traumatologia
- Otorynolaryngologia
- Patologia i patomorfologia
- Pediatria
- Pielęgniarstwo
- Pomoce dydaktyczne
- Poradniki
- O chorobach alergicznych
- O ciąży i porodzie
- O cukrzycy
- O nastolatkach
- O odżywianiu i dietach
- O problemach endokrynologicznych
- O problemach kobiet
- O problemach ludzi starszych
- O problemach mężczyzn
- O problemach neurologicznych
- O problemach nowotworowych
- O problemach narządu wzroku
- O problemach serca i naczyń krwionośnych
- O problemach układu kostnego
- O problemach układu moczowego
- O problemach układu oddechowego
- O problemach układu pokarmowego
- O zdrowiu, opiece i wychowaniu dziecka
- O zdrowiu psychicznym
- Z medycyny niekonwencjonalnej i naturalnej
- Z pierwszej pomocy
- Pozostałe poradniki
- Prawo i etyka w medycynie
- Psychiatria
- Psychologia
- Pulmonologia
- Rehabilitacja
- Reumatologia
- Seksuologia
- Socjologia
- Statystyka medyczna
- Stomatologia
- Chirurgia stomatologiczna i szczękowo-twarzowa
- Farmakologia stomatologiczna
- Materiałoznawstwo
- Ortopedia szczękowa Ortodoncja
- Parodontologia
- Pedodoncja
- Profilaktyka stomatologiczna
- Protetyka i implantologia
- Radiologia stomatologiczna
- Stomatologia estetyczna
- Stomatologia zachowawcza z endodoncją
- Technika dentystyczna
- Stomatologia inne
- Testy i repetytoria na wyższe uczelnie
- Toksykologia
- Uroda i kosmetologia
- Urologia
- Uzależnienia
- Zaburzenia odżywiania
- Zdrowie publiczne i promocja zdrowia
- Pozostałe książki
- Weterynaria i rolnictwo
- Antykwariat
- Artykuły biurowe
Chemia żywności t. 3 Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu
W tomie 3 przedstawiono charakterystykę odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności, chemiczne i biologiczne właściwości witamin, także odżywcze i funkcjonalne cechy masła.
Opisano alergeny występujące w surowcach i produktach żywnościowych, a także zaprezentowano najnowsza wiedzę na temat mutagennego, rakotwórczego i przeciwrakotwórczego działania wielu związków zawartych w żywności. Ponadto omówiono interakcje składników żywności oraz wpływ tych oddziaływań na jakość produktów spożywczych.
Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.
Spis treści:
Przedmowa
- Witaminy
- Tłuszcz mleczny: struktura, skład i właściwości prozdrowotne
- Alergeny w żywności
- Mutagenne, rakotwórcze i przeciwrakotwórcze składniki żywności
- Skażenia żywności
- Rola składników żywności w żywieniu człowieka
- Interakcje składników żywności
- Rola analityki chemicznej w zapewnianiu pożądanej jakości żywności
Indeks: 18051-1
Wydawnictwo: PZWL
Niedożywienie związane z chorobą cz. 2 Zapobieganie. Leczenie
Autor: (red. nauk.) Szczygieł Bruno Wydanie: 1 Rok wyd: 2012 Ilość stron: 326 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4420-1
Indeks: 19459-1
Wydawnictwo: PZWL
Dietoterapia
Autor: Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głą Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 448 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4861-2
Indeks: 3033-1
Wydawnictwo: PZWL
English for Dietetics
Autor: Gorbacz-Gancarz B., Ostrowska L., Stefańska E. Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 324 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5133-9
Indeks: 9669-3
Wydawnictwo: Nestle Polska
Niedożywienie dorosłych w onkologii
Autor: Elżbieta Koczur-Szozda, Anna Zmarzły Rok wyd: 2015 Ilość stron: 54 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-942298-0-1
Indeks: 20390-1
Wydawnictwo: PZWL
Żywienie w chorobach serca
Autor: (red.) Czapla Michał, Jankowski PiotrWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 600Format: 15,0 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22334-2
Indeks: 20413-1
Wydawnictwo: PZWL
Dietetyka w chorobach nowotworowych
Autor: (red.) Szawłowski Andrzej, Gromadzka-Ostrowska J.Wydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 594Format: 16,5 x 20,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22336-6
Indeks: 4668-1
Wydawnictwo: Edra Urban & Partner
Żywienie na oddziałach intensywnej terapii
Autor: Singer P. Wydanie: 1 Rok wyd: 2018 Ilość stron: 206 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-66067-20-2
Indeks: 9521-1
Wydawnictwo: PZWL
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Autor: Gertig Henryk, Przysławski Juliusz Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 468 Format: 16,0 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3603-9
Indeks: 12252-1
Wydawnictwo: PZWL
Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych
Autor: (red.) Jarosz Mirosław, Bułhak-Jachymczyk Barbara Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 464 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-3421-9
Indeks: 15910-1
Wydawnictwo: MedPharm
Leki i mikroskładniki odżywcze
Autor: Grober Uwe, (red. pol.) Wawer IwonaWydanie: 1Rok wyd: 2010Ilość stron: 418Format: 15,0 x 21,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-60466-84-1
Indeks: 19832-1
Wydawnictwo: Esteri
DR. Food. W trosce o żołądek, jelita i trawienie
Autor: Bernard Hobelsberger Wydanie: 1 Rok wyd: 2021 Ilość stron: 206 Format: 17,0 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-66960-01-5
Indeks: 15542-1
Wydawnictwo: PZWL
Postępowanie dietetyczne w niedożywieniu
Autor: Rogulska Anna Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 80 Format: 14,5 x 20,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4374-7
Indeks: 13230-1
Wydawnictwo: Uniwersytet Medyczny w Poznaniu (dawniej Akademia
Ocena wartości odżywczej żywności, żywienia i stanu odżywienia
Autor: (red.) Przysławski Juliusz Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 220 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7597-016-6
Indeks: 19485-1
Wydawnictwo: Scientifica
Standardy żywienia dojelitowego i pozajelitowego
Autor: Praca zbiorowa Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 104 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-936527-8-5
Indeks: 3232-3
Wydawnictwo: PZWL
Podstawy żywienia klinicznego
Autor: (red.) Sobotka Lubos Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 494 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka
Indeks: 14682-1
Wydawnictwo: SGGW
Dietoterapia t. 1
Autor: Bawa, Gajewska, Kozłowska, Lange Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 228 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7583-088-0