• anty

Wszystkie bestsellery
Chemia żywności t. 3 Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności
  • Chemia żywności t. 3 Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności

Chemia żywności t. 3 Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności

10956-1
  • Autor: (red.) Sikorski Zdzisław E.
  • Wydanie: 6
  • Rok wyd: 2012
  • Ilość stron: 246
  • Format: 16,5 x 24,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-63623-50-0
  • 49,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    W tomie 3 przedstawiono charakterystykę odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności, chemiczne i biologiczne właściwości witamin, także odżywcze i funkcjonalne cechy masła.

    Opisano alergeny występujące w surowcach i produktach żywnościowych, a także zaprezentowano najnowsza wiedzę na temat mutagennego, rakotwórczego i przeciwrakotwórczego działania wielu związków zawartych w żywności. Ponadto omówiono interakcje składników żywności oraz wpływ tych oddziaływań na jakość produktów spożywczych.

    Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.



    Spis treści:

    Przedmowa

    1. Witaminy
    2. Tłuszcz mleczny: struktura, skład i właściwości prozdrowotne
    3. Alergeny w żywności
    4. Mutagenne, rakotwórcze i przeciwrakotwórcze składniki żywności
    5. Skażenia żywności
    6. Rola składników żywności w żywieniu człowieka
    7. Interakcje składników żywności
    8. Rola analityki chemicznej w zapewnianiu pożądanej jakości żywności
    Szczegóły produktu
    10956-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 19459-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietoterapia

    Autor: Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głą Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 448 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4861-2

    Cena 104,72 zł Cena podstawowa 119,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 3033-1

    Wydawnictwo: PZWL

    English for Dietetics

    Autor: Gorbacz-Gancarz B., Ostrowska L., Stefańska E. Wydanie: 1 Rok wyd: 2016 Ilość stron: 324 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5133-9

    Cena 122,32 zł Cena podstawowa 139,01 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 14682-1

    Wydawnictwo: SGGW

    Dietoterapia t. 1

    Autor: Bawa, Gajewska, Kozłowska, Lange Wydanie: 1 Rok wyd: 2009 Ilość stron: 228 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7583-088-0

    Cena 39,50 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku