• anty

Wszystkie bestsellery
Choroby trzustki Porady lekarzy i dietetyków
  • Choroby trzustki Porady lekarzy i dietetyków

Choroby trzustki Porady lekarzy i dietetyków

7634-1
  • Autor: Jarosz Mirosław, Dzieniszewski Jan
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2012
  • Ilość stron: 158
  • Format: 14,5 x 20,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4556-7
  • Seria: Instytut Żywności i Żywienia zaleca
  • 54,00 zł
    47,52 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 54,00 zł
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Nieprawidłowy tryb życia i nieodpowiednie odżywianie sprzyjają rozwojowi zapalenie trzustki, zarówno ostrego, jak i przewlekłego, a w leczeniu tych chorób wielką rolę odgrywa terapia dietetyczna.

    Poradnik pokazuje, jak zmodyfikowac sposób żywienia - co jeść, a jakich potraw unikać - aby powrócić do zdrowia. Przykłady jadłospisów pomogą chorym w realizacji zaleceń żywieniowych.

    Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie; mogą z niej korzystać zarówno pacjenci jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.



    Spis treści:
    1. Rola trzustki w organizmie człowieka
    2. Choroby trzustki
    3. Ostre zapalenie trzustki
    4. Chory po przebyciu ostrego zapalenia trzustki (po wypisaniu ze szpitala)
    5. Jadłospisy dla chorych w okresie zdrowienia po ostrym zapaleniu trzustki
    6. Przewlekłe zapalenie trzustki
    7. Jadłospisy dla chorych na przewlekłe zapalenie trzustki
    8. Zawartość najważniejszych składników pokarmowych w wybranych produktach spożywczych i potrawach

    Piśmiennictwo

    Szczegóły produktu
    PZWL
    7634-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Śledź nas na Facebooku