• anty

Indeks: 16221-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badanie w lampie szczelinowej

Autor: Ledford Janice K., Sanders Valerie, (red. pol.) Mi Wydanie: 1 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 164 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-45-5 Seria: Podstawy Okulistyki

Cena 99,00 zł
Więcej
W magazynie

Indeks: 17259-1

Wydawnictwo: Elsevier Urban & Partner

Fizjoterapia

Autor: Preis R., Ebelt-Paprotny G., (red. pol.) Saulicz E Wydanie: 2 Rok wyd: 2011 Ilość stron: 1350 Format: 12,0 x 18,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7609-309-3

Cena 99,00 zł Cena podstawowa 109,00 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie
Wszystkie bestsellery
Chemia żywności t. 3 Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności
  • Chemia żywności t. 3 Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności

Chemia żywności t. 3 Odżywcze i zdrowotne właściwości składników żywności

10956-1
  • Autor: (red.) Sikorski Zdzisław E.
  • Wydanie: 6
  • Rok wyd: 2012
  • Ilość stron: 246
  • Format: 16,5 x 24,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-63623-50-0
  • 49,00 zł
    Brutto
    Ilość
    Obecnie brak na stanie

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    W tomie 3 przedstawiono charakterystykę odżywczych i zdrowotnych właściwości składników żywności, chemiczne i biologiczne właściwości witamin, także odżywcze i funkcjonalne cechy masła.

    Opisano alergeny występujące w surowcach i produktach żywnościowych, a także zaprezentowano najnowsza wiedzę na temat mutagennego, rakotwórczego i przeciwrakotwórczego działania wielu związków zawartych w żywności. Ponadto omówiono interakcje składników żywności oraz wpływ tych oddziaływań na jakość produktów spożywczych.

    Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.



    Spis treści:

    Przedmowa

    1. Witaminy
    2. Tłuszcz mleczny: struktura, skład i właściwości prozdrowotne
    3. Alergeny w żywności
    4. Mutagenne, rakotwórcze i przeciwrakotwórcze składniki żywności
    5. Skażenia żywności
    6. Rola składników żywności w żywieniu człowieka
    7. Interakcje składników żywności
    8. Rola analityki chemicznej w zapewnianiu pożądanej jakości żywności
    Szczegóły produktu
    10956-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 11027-1

    Wydawnictwo: Help-Med

    Żywienie dzieci w zdrowiu i

    Autor: (red.) Krawczyński Marian Wydanie: 2 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 302 Format: 16,5 x 23,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-933064-9-7

    Cena 64,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 6849-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka sportowa

    Autor: Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzys Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 1180 Format: 16.5 x 23.5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5587-0

    Cena 241,12 zł Cena podstawowa 274,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku