• anty

Wszystkie bestsellery
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
  • Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

9521-1
  • Autor: Gertig Henryk, Przysławski Juliusz
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2015
  • Ilość stron: 468
  • Format: 16,0 x 23,0 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-3603-9
  • 174,00 zł
    153,12 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 174,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Nowoczesny, przejrzysty podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom współcześnie stosowanych diet oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych oraz nauki o zdrowiu akademii medycznych, a także innych uczelni (np. uczelni rolniczych), które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu.

    Spis treści:
    1. Wstęp
    2. Podstawowe składniki odżywcze
    3. Witaminy
    4. Składniki mineralne
    5. Przemiany składników odżywczych w organizmie człowieka
    6. Interakcje leków ze składnikami pożywienia
    7. Ogólna charakterystyka podstawowych grup żywności
    8. Podstawy racjonalnego żywienia
    9. Podstawy dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
    10. Specyficzne sposoby odżywiania się niektórych grup ludności
    Szczegóły produktu
    PZWL
    9521-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 11040-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski (dawniej Akademia R

    Mikrobiologia w towaroznawstwie żywności

    Autor: (red.) Łaniewska-Trokenheim Łucja Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 100 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7299-526-1

    Cena 15,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 5675-1

    Wydawnictwo: WYDAWNICTWO SBM Sp. z o.o.

    Dieta Niski indeks glikemiczny

    Autor: Daria Pociecha Wydanie: 1 - dodruk Rok wyd: 2022 Ilość stron: 192 Format: 16,5 x 24,0 cm Oprawa: twarda ISBN: 978-83-8222-428-3

    Cena 39,95 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 19459-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietoterapia

    Autor: Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głą Wydanie: 1 Rok wyd: 2014 Ilość stron: 448 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-4861-2

    Cena 104,72 zł Cena podstawowa 119,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 8961-3

    Wydawnictwo: Edra Urban & Partner

    Żywienie w sporcie

    Autor: D.Benardot, red. M. Schlegel-Zawadzka, Z. SzygułaWydanie: 1Rok wyd: 2019Ilość stron: 370Format: 21,0 x 27,0 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-65835-66-6

    Cena 79,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 4555-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka kliniczna

    Autor: (red.) Marian Grzymisławski Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 594 Format: 16,5 x 23,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5670-9

    Cena 161,92 zł Cena podstawowa 184,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 1608-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu (dawniej Akade

    Zmysły a jakość żywności i żywienia

    Autor: (red.) Gawęcki Jan, Baryłko-Pikielna Nina Wydanie: 1 Rok wyd: 2015 Ilość stron: 192 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7160-773-8

    Cena 39,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Śledź nas na Facebooku