• anty

Wszystkie bestsellery
Dietoterapia
  • Dietoterapia

Dietoterapia

19459-1
  • Autor: Włodarek Dariusz, Lange Ewa, Kozłowska Lucyna, Głą
  • Wydanie: 1
  • Rok wyd: 2014
  • Ilość stron: 448
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-200-4861-2
  • 119,00 zł
    104,72 zł
    Brutto
    Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 119,00 zł
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis

    Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki.

    W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego, roli węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i mikroskładników w żywieniu człowieka oraz ich znaczenie w terapii chorób.

    Omówiono również aktualnie rekomendowane zasady dietoterapii w takich schorzeniach, jak: otyłość, cukrzyca, dna moczanowa, choroby związane z rozwojem miażdżycy, nadciśnienie tętnicze, przewlekła choroba nerek, kamice układu moczowego, niedokrwistość, celiakia, fenyloketonuria, alergie pokarmowe, choroba refluksowa przełyku, choroba wrzodowa, zespół jelita drażliwego i przewlekłe zapalenie trzustki.

    Publikacja będzie doskonałym źródłem praktycznej wiedzy z zakresu dietoterapii dla osób profesjonalnie zajmujących się dietetyką, studentów dietetyki i pielęgniarstwa oraz wszystkich zainteresowanych tą tematyką.

     

    Spis treści:

     

    1. Zapotrzebowanie energetyczne organizmu człowieka
    2. Węglowodany
    3. Białko
    4. Tłuszcze
    5. Witaminy
    6. Składniki mineralne
    7. Klasyfikacja diet
    8. Wybrane choroby przewodu pokarmowego
    9. Wybrane diety eliminacyjne
    10. Dietoterapia i dietoprofilaktyka otyłości
    11. Dietoprofilaktyka i dietoterapia powikłań miażdżycy
    12. Cukrzyca
    13. Hiperurykemia i dna moczanowa
    14. Nadciśnienie tętnicze
    15. Przewlekła choroba nerek
    16. Kamice układu moczowego
    17. Niedokrwistość
    Szczegóły produktu
    PZWL
    19459-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 11040-1

    Wydawnictwo: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski (dawniej Akademia R

    Mikrobiologia w towaroznawstwie żywności

    Autor: (red.) Łaniewska-Trokenheim Łucja Wydanie: 1 Rok wyd: 2007 Ilość stron: 100 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-7299-526-1

    Cena 15,00 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 6849-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Dietetyka sportowa

    Autor: Barbara Frączek, Jarosław Krzywański, Hubert Krzys Wydanie: 1 Rok wyd: 2019 Ilość stron: 1180 Format: 16.5 x 23.5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-200-5587-0

    Cena 241,12 zł Cena podstawowa 274,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Indeks: 20370-1

    Wydawnictwo: PZWL

    Nutrigenomika

    Autor: Agata ChmurzyńskaWydanie: 1Rok wyd: 2022Ilość stron: 252Format: 16,5 x 23,5 cmOprawa: miękkaISBN: 978-83-01-22335-9

    Cena 122,32 zł Cena podstawowa 139,00 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku