• anty

Indeks: 17893-1

Wydawnictwo: Górnicki Wydawnictwo Medyczne

Badania obrazowe w okulistyce

Autor: Wolffsohn J. S., (red. pol.) Wylęgała Edward Wydanie: 1 Rok wyd: 2013 Ilość stron: 158 Format: 12,0 x 18,5 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-61257-78-3

Cena 85,00 zł
Więcej
W magazynie
Wszystkie bestsellery
Chemia żywności  t.1
Główne skladniki żywności
  • Chemia żywności  t.1
Główne skladniki żywności

Chemia żywności t.1 Główne skladniki żywności

4076-1
  • Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
  • Wydanie: 2
  • Rok wyd: 2017
  • Ilość stron: 458
  • Format: 16,5 x 23,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • ISBN: 978-83-01-19625-7
  • 99,00 zł
    Brutto
    Ilość

     

    Zasady dostawy

     

    Zasady zwrotu

    Opis
    Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
    Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.
    W tomie 1 opisano:
    - zakres i rolę chemii żywności;
    - budowę surowców i produktów żywnościowych;
    - udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych;
    - występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych;
    - interakcje składników żywności;
    - składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności.

    Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
    Szczegóły produktu
    4076-1
    16 innych produktów w tej samej kategorii:

    Indeks: 11510-1

    Wydawnictwo: PWN Wydawnictwo Naukowe

    Białka i peptydy

    Autor: Doonan Shawn Wydanie: 1 Rok wyd: 2008 Ilość stron: 188 Format: 17,0 x 24,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 978-83-01-15477-6 Seria: Niezbędnik chemika

    Cena 47,15 zł
    Więcej
    Obecnie brak na stanie

    Indeks: 9943-1

    Wydawnictwo: Olsztyńska Szkoła Wyższa im. Józefa Rusieckiego

    Chemia ogólna Notatnik wykładowy

    Autor: Kostyra E., Kostyra H., Marciniak-Darmochwał K. Wydanie: 1 Rok wyd: 2003 Ilość stron: 256 Format: 21,0 x 30,0 cm Oprawa: miękka ISBN: 83-89067-09-9

    Cena 27,30 zł
    Więcej
    W magazynie

    Śledź nas na Facebooku